zondag 4 september 2016

Heerlijk lamsbout op de BBQ - Big Green Egg

Gisteren heeft Ben via een collega (bedankt Hans) vers, lekker jong lamsvlees weten te bemachtigen, eigenlijk een heel lam. Het meeste zit in de vriezer, maar deze bout hebben we vandaag ge-bbq-t op onze Big Green Egg. Het recept vind je in grove lijnen bij de foto's. Als je meer details wil, stuur je me maar een mailtje, via de website. Het is zeker de moeite waard!!

Lamsbout van 2700 gram, citroen, knoflook, olijfolie, zout, salie,
rozemarijn, tijm, honing en een Big Green Egg

Kruiden, zout, deel knoflook fijnstampen

Sneetjes maken in huid en onder en bovenhuid insmeren met marinade.
Gepelde knoflook in gemaakte gaatjes steken

Op "het ei" (eerst "aangrillen" ca 10 min op 175'C, dan indirect 1,5 uur op 175'C)
tot kerntemperatuur 55'C

Daarna 20 min rusten onder aluminium-folie, dan...... heerlijk!!!