Home

Welkom op de website van Jacobshoeve Bakkum in Castricum aan Zee, i.v.m. corona zijn veel van onze normale activiteiten nu niet mogelijk. 
Maar u kunt deze zomer wel komen logeren in ons Zomerhuisje. We hebben de B&B, kookstudio en Voorkamer omgebouwd tot vakantiewoning, die u per week kunt huren. U kunt onder de tab B&B meer info vinden. U kunt ook een mail sturen als u data wil checken of als u meer informatie wilt ontvangen, graag hoor ik van u, met hartelijke groet Nancy

In het voorhuis van langhuisstolp de "Jacobshoeve" bent u van harte welkom in onze bed & breakfast, kookstudio en workshop/vergaderlocatie. Onze activiteiten vinden echter nooit tegelijkertijd plaats. Uw privacy en rust staat voorop.

Het voorhuis met op de 1e verdieping de B&B-kamers en op de BGG de kookstudio en vergaderruimte


In de kookstudio geef ik kleinschalige kookworkshops aan liefhebbers van gezellig kokkerellen en tafelen (max. 12 personen). We gebruiken zoveel mogelijk kruiden, groenten en fruit uit de eigen moestuin, afhankelijk uiteraard van het seizoen. We hebben een aantal workshops ontwikkeld. Maar het menu is ook in overleg samen te stellen, (bijna) alles is mogelijk.
In de bed & breakfast op de 1e verdieping hebben we twee 2-persoonskamers. We hebben bij de verbouwing van het voorhuis zoveel mogelijk jaren-30 details behouden. Er is een gedeelde badkamer (met ligbad en inloopdouche), maar u kunt ook kiezen voor prive-badkamer, dan wordt de andere kamer niet verhuurd en bent u onze enige gast.
In de Voorkamer kunt u met (kleine) groepen vergaderen of workshops geven/volgen. De sfeer is warm, de akoestiek prima en de prijs betaalbaar. U kunt de ruimte "kaal" huren of met catering en/of gecombineerd met andere activiteiten zoals wandelen, fietsen, power-kiten of uiteraard onze kookworkshop. 
Ons voorhuis heeft een eigen opgang dus u kunt kiezen voor volledige privacy.De keuken van de kookstudio


Vergaderruimte in het groen


De Jacobshoeve is gelegen aan de voet van het Noord-Hollands Duinreservaat en kijkt uit over het veld in de richting van de omliggende dorpen. De boerderij is gebouwd in 1930 en in 2012 geheel gerenoveerd. In het blog-archief vindt u het verslag van deze verbouwing. 


Sinds maart 2015 wekken wij zelf alle elektriciteit op die gebruikt wordt op onze Jacobshoeve. We werken zoveel mogelijk met biologische en Fairtrade producten. We integreren duurzaamheid in onze dagelijkse bedrijfsvoering, waar mogelijk.


Het strand en de duinen zijn op loopafstand. De bus stopt op ca. 200 m. Treinstation Castricum is ca. 3 km verder op, daarmee is onze stolp goed bereikbaar met openbaar vervoer vanuit Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. Met eigen vervoer bent u via de A-9 ook snel in Bakkum/Castricum.


De bloembollen velden, de Hortus Bolborum, de Kaasmarkt, de Egmonden, Amsterdam-Centrum .... het is allemaal een steenworp verwijderd van deze heerlijk rustige plek in het veld.


Kom gerust eens kijken of de Jacobshoeve passend is voor uw vergadering, bijeenkomst, (bedrijfs-)uitje, weekendje-weg of vriendinnen/vrienden-uitje! Bel voor een afspraak: 0611861984 of mail


Kijk ook eens op onze Facebook pagina, door deze te "liken" blijf je gemakkelijk op de hoogte van onze activiteiten.

Tussen de vergadering door even een wandelingetje door het veld

Als u wilt weten hoe wij uw privacy waarborgen volgt u deze link.


Information auf Deutsch über unseren Bauernhof können Sie finden auf:  www.bedandbreakfast.nl
- sfeervol -  moestuin - biologisch - budget - kleinschalig - huren - vrijgezellendag - teamdag - cursusruimte - uitjes - bijzondere locatie - Alkmaar - landelijk - aan zee - gezellig - atelier ruimte huren - de duinen - in het veld - MOOI - zonsondergang - buiten op het terras - ontbijten in het zonnetje - kokkerellen - tapas - HIGH TEA - 1001-nacht - zussen-dag - dagje-uit - kleine groepen - INSPIRATIE - gemoedelijk - ZAALHUUR - zelfvoorzienend - geen kurkengeld - kookworkshop - familie-borrel - buiten - Noord-Hollandkleinschalige bruiloft - lange tafel in het gras - ruimte - eigen workshop organiseren  -  JOUW FEESTJE - hei-dag in de duinen - in de buurt van Limmen  -   Heemskerk  -  Egmond  -  Akersloot  -  Uitgeest  -