maandag 30 juni 2014

Eenmaal levensmiddelentechnoloog, altijd levensmiddelentechnoloog, maar nu ambachtelijk!

Zuivelverwerking (yoghurt), vleesverwerking (worst), fruitverwerking (jam), groenteverwerking (chutney) het komt allemaal voorbij in mijn leven als B&B - kookworkshop eigenaar en partner van moestuin-boer!
Nu is de jam aan de beurt, heerlijk fruit geplukt in Bens moestuin (behalve de aardbeien, die vielen een beetje tegen dit jaar), recepten bedacht en jam gemaakt. En daarna proeven, misschien toch altijd wel weer het lekkerste van koken!


Gele kruisbessen


Rode kruisbessen


Rode bessen
Zwarte bessen

Kruisbessen gemengd met aardbeien

Rode bessen, zwarte bessen en aardbeien 

Diverse combi's gemaakt, allemaal even lekker!

Onze B&B gasten hebben het een paar weken zonder zelfgemaakte jam moeten doen. Mijn voorraad van vorig jaar was eind mei op, maar nu heb ik weer een paar planken vol. En ik heb nog twee volle struiken kruisbessen, nog zwarte bessen en de bramen moeten nog beginnen, heerlijk!