Home

In het Voorhuis van langhuisstolp de "Jacobshoeve" bent u van harte welkom in onze bed & breakfast, vakantiehuisje, kookstudio en workshop/ vergaderlocatie.

Het voorhuis als geheel is ons vakantiehuis, met op de 1e verdieping de B&B-kamers en op de BGG de kookstudio en vergaderruimte


In de kookstudio geef ik kleinschalige kookworkshops aan liefhebbers van gezellig kokkerellen en tafelen (max. 12 personen). We gebruiken zoveel mogelijk kruiden, groenten en fruit uit de eigen moestuin, afhankelijk uiteraard van het seizoen. We hebben een aantal workshops ontwikkeld. Maar het menu is ook tegen een meerprijs in overleg samen te stellen, (bijna) alles is mogelijk. 

Je kunt ook het hele Voorhuis huren als vakantiehuis. Dat kan via Natuurhuisje of rechtstreeks bij ons. We hebben plaats voor 5 personen in 3 slaapkamers en er is een royale badkamer. De woonkamer is licht en heeft uitzicht op uw heerlijke tuin. En onze keuken is erg goed ingericht voor gasten die graag kokkerellen op vakantie. Het is namelijk een kookstudio ;-)!

In de bed & breakfast op de 1e verdieping hebben we twee 2-persoonskamers en een 1-persoonskamer. We hebben bij de verbouwing van het voorhuis zoveel mogelijk jaren-30 details behouden. U kunt met 2 tot 5 personen komen logeren. In alle gevallen heeft u met uw "groep" de b&b voor uzelf. De andere kamers worden niet verhuurt aan derden. 

In de Voorkamer kunt u met (kleine) groepen vergaderen of workshops geven/volgen. De sfeer is warm, de akoestiek prima en de prijs betaalbaar. U kunt de ruimte "kaal" huren of met catering en/of gecombineerd met andere activiteiten zoals wandelen en fietsen. Ons voorhuis heeft een eigen opgang dus u heeft volledige privacy. 


De keuken van de kookstudio/Natuurhuisje


Vergaderruimte en woonkamer in het groen


De Jacobshoeve is gelegen aan de voet van het Noord-Hollands Duinreservaat en kijkt uit over het veld in de richting van de omliggende dorpen. De boerderij is gebouwd in 1930 en in 2012 geheel gerenoveerd. In het blog-archief vindt u het verslag van deze verbouwing. 


Sinds maart 2015 wekken wij zelf alle elektriciteit op die gebruikt wordt op onze Jacobshoeve. En sinds november 2022 hebben we een grondwarmtepomp en zijn we geheel CO2 neutraal.
We werken zoveel mogelijk met biologische en Fairtrade producten. We integreren duurzaamheid zo veel mogelijk in onze dagelijkse bedrijfsvoering.

Het strand en de duinen zijn op loopafstand. De bus stopt op ca. 200 m. maar dient buiten de spits vooraf besteld te worden, via Connexxion. Kijk bij Contact hoe je ook met de taxi vanaf te station kunt reizen. Treinstation Castricum is ca. 3 km bij ons vandaan, daarmee is onze stolp goed bereikbaar met openbaar vervoer vanuit Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. Met eigen vervoer bent u via de A-9 ook snel in Bakkum/Castricum.


De bloembollen velden, de Hortus Bolborum, de Kaasmarkt, de Egmonden, Amsterdam-Centrum .... het is allemaal een steenworp verwijderd van deze heerlijk rustige plek in het veld.


Kom gerust eens kijken of de Jacobshoeve passend is voor uw vergadering, bijeenkomst, (bedrijfs-)uitje, weekendje/weekje-weg of familie-uitje! Bel voor een afspraak: 0611861984 of mail


Kijk ook eens op onze Facebook pagina en/of Instagram pagina nancy_van_jacobshoeve_bakkum. Door deze te "liken"of te gaan volgen, blijf je gemakkelijk op de hoogte van onze activiteiten.

Tussen de vergadering door even een wandelingetje door het veld

Als u wilt weten hoe wij uw privacy waarborgen volgt u deze link.


Information auf Deutsch über unseren Bauernhof können Sie finden auf:  www.bedandbreakfast.nl
- sfeervol -  moestuin - biologisch - budget - kleinschalig - huren - vrijgezellendag - teamdag - cursusruimte - uitjes - bijzondere locatie - Alkmaar - landelijk - aan zee - gezellig - atelier ruimte huren - vakantiehuis - de duinen - in het veld - MOOI - zonsondergang - buiten op het terras - ontbijten in het zonnetje - kokkerellen - tapas - HIGH TEA - 1001-nacht - zussen-dag - dagje-uit - kleine groepen - zomerhuisje  -  ruimte huren - INSPIRATIE - gemoedelijk - ZAALHUUR - B&B - zelfvoorzienend - geen kurkengeld - kookworkshop - familie-borrel - buiten - Noord-Hollandvakantiehuisje - lange tafel in het gras - Natuurhuisje - ruimte - eigen workshop organiseren  -  JOUW FEESTJE - hei-dag in de duinen - in de buurt van Limmen  -   Heemskerk  -  Egmond  - zomerhuisje -  Akersloot  -  Uitgeest  -