donderdag 20 februari 2014

Kookworkshops Open Inschrijving

Komende drie maanden is er elke maand een kookworkshop met open inschrijving in de Jacobshoeve . 
Gewoon een heerlijk avondje uit: lekker kokkerellen, eten en drinken in Bakkum. Kom alleen, kom met z'n twee├źn of met de hele familie!


Donderdag 20 maart: "Duizend-en-een-nacht"-diner met gerechten uit het Midden-Oosten
Vrijdag 25 april: "Worsten-maak-workshop" met Meneer WATEETONS (columnist ELLE-eten) als Meester Worstmaker.
Zaterdag 24 mei :"Tapas en Mezes" met bekende en minder bekende borrelhappen (en borrel).

Wat gebeurt er dan zo ongeveer in zo'n workshop: 
Er zijn 6 tot 10 gasten. Onder het genot van een drankje (fris/wijn) leg ik allereerst uit wat er die avond op het menu staat en geef een toertje door de keuken. Dan komen de recepten op tafel en worden er koppels van twee of drie gasten gemaakt en worden de recepten verdeeld. Uitdagende recepten voor de ervaren koks en gemakkelijke voor de minder ervaren koks onder ons. Dan krijgt iedereen een schort en verzamelen de koppels hun ingredi├źnten en gereedschap en begint het kokkerellen. 


Ik loop intussen rond voor extra instructie, hulp en als extra paar handen indien nodig. Maar het zijn geen ingewikkelde recepten: het gaat om de gezelligheid en lekker eten!
Alle gerechten worden voorbereid. Dan wordt de tafel gedekt en gaan jullie aan tafel. Het koppel voor de eerste gang serveert z'n gerecht uit. Er wordt nog een rondje drinken bijgeschonken en de eerste gang wordt gegeten. Daarna gaat het koppel voor de tweede gang weer de keuken in om hun gerechten af te maken en zo voort tot en met de koffie. 


Waar nodig help ik mee met het afmaken en serveren van de diverse gerechten, maar vaak wijst dat zichzelf en ben ik dan niet meer nodig.

De "Worsten-maak" workshop steekt iets anders in elkaar. Daar heb ik een Chef voor uitgenodigd, Meneer Wat-eet-ons, die de workshop geeft. Ik verleen hand-en-span-diensten. Er worden 2 worsten gemaakt en daarbij worden bijgerechten gemaakt. Het geheel is een volledige maaltijd. De "te-drogen-worst" wordt door Meneer Wateeteons mee naar zijn droogruimte genomen en wordt later weer teruggestuurd.

Alle workshops zijn inclusief consumpties. Prijzen en aanvangstijden staan hier.