maandag 15 september 2014

Rondje Culinair voor het goede doel: "Vitesse '22"

Afgelopen weekend was ik samen met Monique en Trudy (van Vitesse'22) gastvrouw voor het Culinaire Rondje van Castricumse Voetbalclub "Vitesse '22". Deze etentjes zijn verkocht tijdens een veiling, waarbij de opbrengst geheel voor de club was. 

Dit weekend was de uitvoering en Jacobshoeve Bakkum was een van de locaties/chefs. Er werd in totaal op drie verschillende locaties gekookt en ontvangen. En tussen de gangen door fietsten de gasten naar de volgende locatie. Het geheel werd afgesloten met een afterparty in de tuin op een vierde locatie. 

In totaal zijn er 36 mensen komen dineren bij ons: 12 voor het voorgerecht: vers gemaakte geroosterde paprikasoep met garnalen en paprika/roomkaas rolletje, 12 voor het hoofdgerecht Slow Cooked Pork Jerk met appels en calvados en 12 voor het toetje of TOET: een Bakkumse Triffle met fruit uit eigentuin en lekkere merengues erbij.

Het gezelschap was gezellig, het eten viel volgens mij goed, de voorbereiding en uitvoering met Monique en Trudy ging super en de after-party bij Rene was ook zeker de moeite waard. 

Hopelijk een heerlijke avond voor onze gasten en zeker een geslaagde avond voor ons. Voor de deelnemers: recepten zijn op aanvraag beschikbaar, via e-mail.IngrediĆ«nten voor Bakkumse Triffle
Het resultaat "De Bakkumse Triffle"Een prachtig stuk Procureur van een biologisch gehouden varken van Hans van Borre.
 Gekruid en aangebraden, daarna met knoflook, appelsap en calvados
 in de Romertopf in de oven 5 uur op 140 - 150 'C - Slow Cooking

Het resultaat: heerlijk!  De helft heb ik als dun gesneden plakken geserveerd
 en de andere helft als "Pork Jerk" uit elkaar getrokken stukjes vlees,
 geserveerd met de vleessaus en chutneys......De setting


De gasten voor het voorgerecht