dinsdag 15 september 2015

De zomer voorbij .....tijd om te koken!

De zomer is voorbij.... deze week voor het eerst geen gasten in de B&B door-de-week, tijd voor een blog. Tijd voor het eerst fikkie van het jaar, nadat Ginger en ik ons eerst helemaal nat hadden laten regenen. 

Tijd voor nieuwe kookworkshops: een mooi, niet te duur en goed "voorbereidbaar" Kerstdiner, een Japanse kookworkshop en een geheel vegetarische kookworkshop zijn in ontwikkeling.
Japanse kookworkshop in ontwikkeling, natuurlijk met maki sushiMooi voorgerecht 

Mooi hoofdgerecht

Voorbereiden

Lekkere oogst uit de tuin

En tijd om inspiratie op te doen o.a. met het mooie boek van Yotam Ottolenghi "Plenty More" met veel onbekende en heel interessante combinaties. En met "Een dag bij elBulli" waarin een dag in dit wereldberoemde restaurant van Adria Ferran wordt beschreven, met veel tips en idee├źn om tot nieuwe combinaties te komen. En met "Smaakvrienden - groenten" van Angelique Schmeinck met veel methoden om smaken te matchen en nieuwe combies te ontdekken. Precies zoals ik het graag doe. 
In alle drie de boeken veel nieuwe vleesloze combinaties die bij ons goed vallen!Kom met een ploegje een kookworkshop doen! Of kom met je collega's voor een teamdag en sluit af met een luxe of een door-de-weekse kookworkshop. Maar hoe dan ook: KOOK!!