donderdag 26 oktober 2017

Nieuwe kookworkshop "Malay Streetfood"

Afgelopen voorjaar ben ik voor 5 weken naar Maleisië geweest. Daar heb ik kennis gemaakt met de bijzonder veelzijdige keuken van Maleisië: de klassieke Maleise keuken, de Nyoya - Peranakan (chinees/maleis) keuken en de Indiaas - Maleise keuken. En het lekkerste dan gewoon op straat, dan krijg je kleine porties en kun je veel proeven. Ik voelde me erg bevoorrecht dat ik in KL met Harbans, een locale kok mee mocht. Zij kon me kennis laten maken met de beste hawkers (streetfood verkopers) van de wijk Bangsar in Kuala Lumpur. Ook heb ik met haar een hele dag Indiaas - Maleis gekookt, een prachtige ervaring. 
En verder heb ik op eigen houtje in Malaka, KL en ook in Singapore veel geproefd en direct zelf uitgetest in mijn eigen keuken daar. De eerste resultaten voor de Jacobshoeve waren te zien een aantal food-clips die ik op YouTube heb gezet. Daarna heb ik een veel gerechten getest of ze in een kookworkshop zouden passen. Een paar van de resultaten vind je hieronder. De beschrijvingen moet nog een beetje gepolijst worden en hier en daar nog een beetje schaven aan de receptuur, maar de basis staat. En het is heerlijk, zoals op straat in Maleisië of Singapore, maar dan op de Jacobshoeve en door jou zelf gemaakt. De recepten krijg je achteraf toegestuurd. Als je een ploegje hebt, vanaf een man/vrouw of 8... vanaf 6 december heb ik weer plek in de kookstudio.. ik zie je graag!


Popiah - verse loempia

Chana Masala of Chole - kekererwtencurry

Saté Ayam met pindasaus en impit (geperste rijstblokjes)

Uien Pakora
Laksa Lemak - romige noodle soep met paksoi, garnaal en vis



Crispy apam batik - zoete pinda pannenkoek