woensdag 28 oktober 2015

Soba-noodles met gemarineerde paddestoelen

De eerste gerechten voor de nieuwe Japanse kookworkshop zijn getest en waren heerlijk. 
Aubergine gestoomd, daarna in repen en koud gemarineerd, uiteindelijk met lente-ui en sesamzaad geserveerd. 
Verder soba-noodles gemaakt, vaak gegeten ter ere van een lang leven. Dit keer met gemarineerde rauwe paddestoelen, even geblancheerde wortel en snijboon, radijs en uit eindelijk koud geserveerd met stukjes nori-zeewier en zwarte sesamzaad. 
Te lekker, deze twee gaan zeker op het menu van de kookworkshop komen.
Vandaag aan de slag met "chrystanten". Stukjes vis gecoat met mung-bean vermiccili en dan gefrituurd, ziet er uit als chrysanten volgens mijn Japanse kookboek. Lekker dipje erbij, moet lukken. Binnenkort meer....


Gestoomde aubergine

Soba-noodles met gemarineerde paddestoelen